Εκδήλωση «Ευκαιρίες χρηματοδότησης & δικτύωσης στον Ορίζοντα Ευρώπη στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Βιομηχανίας και του Διαστήματος», 19 Ιουλίου 2021

0

Εκδήλωση «Ευκαιρίες χρηματοδότησης & δικτύωσης στον Ορίζοντα Ευρώπη στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Βιομηχανίας και του Διαστήματος», 19 Ιουλίου 2021

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Δικτύωσης στον Ορίζοντα Ευρώπη: Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα», τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 (12:00-15:00).

H εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας εδώ και να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω livestreaming από το κανάλι του ΕΚΤ στο YouTube σε αυτό το link.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη θεματική «Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» (Cluster 4: Digital, Industry and Space) και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Ορίζοντας Ευρώπη είναι το πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό 95,5 δισ. ευρώ. Περισσότερα από 15 δισ. ευρώ αφορούν τη θεματική ομάδα «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα», η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ερευνητικές ομάδες και επιχειρήσεις.
Το ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Μέγας, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 στην Ελλάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo EKT, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη – Cluster 4:
  • Ψηφιακές Τεχνολογίες: Γιώργος Μέγας, megas@ekt.gr & Αγγελος Αγγελίδης, aangelidis@ekt.gr
  • Βιομηχανία: Βαρβάρα Βασιλάκη, vasilaki@ekt.gr & Νίκος Μανιαδάκης, maniadakis@ekt.gr
  • Διάστημα: Θανάσης Χαρέμης, acharemis@ekt.gr & Γιώργος Μέγας megas@ekt.gr
Διοργάνωση: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CΟΝNECT), Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DG RTD) και Γενική Διεύθυνση Άμυνας, Βιομηχανίας και Διαστήματος (DG DEFIS).